Vă invităm să explorați colecția noastră online și să descoperiți frumusețea mobilei premium din lemn cu intarsii. Suntem convinși că veți găsi piesa perfectă pentru a completa decorul dumneavoastră și a aduce o notă de eleganță și autenticitate în casa dumneavoastră. Echipa noastră este întotdeauna disponibilă pentru a vă ajuta cu orice întrebări sau informații suplimentare. Vă mulțumim pentru vizită și sperăm că veți savura experiența unică de a alege mobilierul nostru!

Intarsia – Arta decorãrii în lemn

Despre intarsie

Principala tehnică folosită în realizarea pieselor de mobilier de la Acacia Mobili este intarsia. Intarsia reprezintă o tehnică de ornamentare a mobilei prin încrustarea în lemn a unor plăcuțe și fâșii din os, fildeș, sidef sau lemn de alte culori.

Obiectele din lemn cu intarsii sunt menționate încă din cele mai vechi timpuri. Cel mai vechi obiect înregistrat datează din anul 2600 î.Hr. și a fost descoperit în orașul Ur, în Mesopotamia. În Odiseea lui Homer, Ulise vorbește despre patul Penelopei, care era decorat cu intarsii de aur, argint și fildeș. În Egiptul antic, faraonii aveau obiecte din lemn cu incrustații din aur, argint sau alte esențe de lemn.

Arta intarsiei a ajuns în Europa prin zonele sudice, cum ar fi Sicilia și Andalusia, venind din nordul Africii. Primele înregistrări despre acest meșteșug provin din Sienna, Italia, unde se găseau mobile cu intarsii în biserici încă din secolul al XI-lea. Tehnica intarsiei a cunoscut o perioadă de mare dezvoltare în timpul Renașterii italiene și a atins apogeul în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, fiind intens utilizată pentru decorarea mobilei și a lemnului în Palatul Versailles și în alte palate renumite din Franța, Germania și Anglia.

Acacia

Frunzele de acacia reprezintă un simbol al delicateței și frumuseții pe care meșterul intarsiei încearcă să le transmită prin operele sale. În dorința noastră de a aduce aceste opere de artă în fiecare familie, ne dorim ca energia cu care au fost create să fie resimțită și ca atunci când sunt privite, să reveleze frumusețea pe care artistul a trăit-o în momentul creației sale.

Aboneazã-te si primesti gratis un voucher de 200 de lei!

* Apăsând butonul "Mă abonez!" sunteți de acord să primiți emailuri din partea Acacia Mobili. Nu vom trimite niciodată spam și vă puteți dezabona în orice moment.

Shopping Cart
Scroll to Top
Deschide chat
1
Scan the code
Bunã ziua! 👋
Cu ce vã putem ajuta?